+357 25 37 37 36 •

3D Automated Breast UltraSound (ABUS)

Δημοσίευση 9/12/2014

Το αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα μαστού (Invenia™ABUS), αποτελεί έναν νεότερο τύπο υπερηχογραφήματος, το οποίο απεικονίζει τον μαστό τρισδιάστατα με συνεχόμενη αυτόματη σάρωση του μαστού εφαρμόζοντας μικρή πίεση.

...

H εξέταση αυτή χρησιμοποιείται συμπληρωματικά της μαστογραφίας και βοηθά σημαντικά τον ακτινοδιαγνώστη στον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς. Με το Invenia ABUS Viewer ο ιατρός μπορεί να αξιολογήσει σε στεφανιαίο επίπεδο όλο τον μαστό, όπου αναδεικνύονται καλύτερα οι αρχιτεκτονικές διαταραχές διευκολύνοντας την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. 

Προετοιμασία

Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία για το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα μαστών.

Διαδικασία

Θα σας ζητηθεί να αποκαλύψετε την περιοχή ενδιαφέροντος και να ξαπλώσετε στο εξεταστικό τραπέζι. Η εξέταση διερνεργείται από ειδικά εκπαιδευμένη χειρίστρια η οποία θα σας τοποθετήσει καταλλήλως. Χρησιμοποιείται κρέμα, σε όλη την έκταση των μαστών, μεταξύ του δέρματος και του ηχοβολέα υπερήχων για την καλύτερη απεικόνιση. Εφαρμόζεται ήπια πίεση κατά την σάρωση των μαστών, η οποία γίνεται αυτόματα και συνεχόμενα. Γίνονται τουλάχιστον τρεις σαρώσεις σε κάθε μαστό, ώστε να καλυφθεί όλη η έκταση του μαστού. Η διάρκεια της εξέτασης είναι μεταξύ 15-30 λεπτών.